Έκθεση

20160309_175522__
Απο τον κατάλογο της έκθεσης ‘Bloodflames 1947’ στην Hugo Gallery (Αρχείο Έλενας και Νικόλαου Κάλας, Βιβλιοθήκη των Βορείων Χωρών)

Η έκθεση θα φιλοξενήσει έργα και εικαστικές εγκαταστάσεις σύγχρονων καλλιτεχνών με αφορμή τη ζωή και το έργο του Νικόλαου Κάλας. Τα έργα στηρίζονται σε πρωτογενή έρευνα στο αρχείο του Κάλας. Πέρα απο μια ιστορική αναδρομή και αποτίμηση, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να εντοπίσουν και να σχολιάσουν με εικαστική γλώσσα την επικαιρότητα του κριτικού λόγου, της σκέψης και των αναζητήσεων του Κάλας.  Στην έκθεση θα φιλοξενηθεί υλικό από το αρχείο του Νικόλαου Κάλας, παραχώρηση της Βιβλιοθήκης των Βορείων Χωρών στην Αθήνα και του Louisiana Museum of Modern Art στην Δανία, του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ) καθώς και του αρχείου της ΕΡΤ.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Αντώνης Βάθης, Μαρία Γεωργούλα, Δήμητρα Ιωάννου, Βασίλης Νούλας – Κώστας Τζημούλης, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Τερέζα Παπαμιχάλη, Κύριλλος Σαρρής, Νάνα Σαχίνη – Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Γιάννης Σινιόρογλου, Εύα Στεφανή, Βασιλεία Στυλιανίδου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου